flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГА ПРИСЯЖНИХ!

16 березня 2020, 16:41

   Ірпінський міський суд Київської області нагадує про необхідність подання

до 1 квітня 2020 року електронної декларації за 2019 рік.

 

  Відповідно до ч. 1 ст. 45 ЗУ «Про запобігання корупції» особи, зазначені у п. 1, п.п. "а" п. 2 ч. 1 ст. 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

  Згідно п.п. «ґ» п. 1 ст. 3 ЗУ «Про запобігання корупції», до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

  На офіційному веб-сайті НАЗК розміщено роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", за посиланням https://nazk.gov.ua/deklaraciya.

  Для заповнення декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

  Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

  Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у ст. 172-6 КУпАП, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації - у ст. 366-1 ККУ. Наголошуємо, що декларацію за 2019 рік зобов’язані подавати усі присяжні, які були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом та отримували у 2019 році винагороду за виконання обов’язків у суді, навіть ті, які на даний момент увільнені.

  Згідно роз’яснень НАДС, особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.