flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядаються Ірпінським міським судом Київської області 28.10.2024-01.11.2024

24 жовтня 2024, 15:24

    Справи, які розглядаються Ірпінським міським судом Київської області 28.10.2024-01.11.2024

 

    «28 жовтня 2024 року об 11 годині 00 хвилин буде розглядатися судова справа по обвинуваченню громадянина російської федерації М. в жорстокому поводженню з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України КК України).

    Згідно змісту обвинувачення громадянин російської федерації  М. (командир), перебуваючи в смт Гостомель Київської області, надав наказ підлеглим військовим розставити блок-пости та контролювати переміщення цивільних осіб  шляхом поміщення їх у підвали будинків, відібравши у них мобільні телефони. Виконуючи незаконні накази М., військові Чеченської Республіки упродовж з 25.02.2022 по 13.03.2022 насильно утримували близько 150 цивільних осіб, включаючи дітей, жінок та осіб похилого віку, які змушені були постійно перебувати у необлаштованих для цього підвальних приміщеннях, в обмеженому замкнутому просторі, в умовах відсутності освітлення, опалення, вентиляції, з обмеженим доступом до їжі, води, ліків та медичного обслуговування, спілкування з близькими та неможливістю задовольняти інші необхідні фізіологічні потреби.

 

    Склад колегії: головуючий суддя – Кравчук Ю.В.

 

    «28 жовтня 2024 року о 14 годині 00 хвилин буде розглядатися судова справа по обвинуваченню громадянина російської федерації Т. в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України КК України).

    Згідно змісту обвинувачення громадянин російської федерації Т. (рядовий) безпосередньо приймав участь у актах збройної агресії на території міста Ірпінь Київської області, зокрема, 22 березня 2022 року Т. спільно з невстановленими військовослужбовцями збройних сил російської федерації перебували на території житлового комплексу «Зелений будинок на Мечникова», що розташований у місті Ірпінь, де у Т. виник умисел на жорстоке, образливе та принижуюче ставлення до громадян України, з числа цивільного населення, які не брали участі у бойових діях.

    Крім того, 22 березня 2022 року рядовий Т. здійснив перевірку та огляд документів громадянки України К., під час огляду її мобільного телефону звинуватив останню, що її сини несуть службу у Збройних Силах України. Одразу після цього Т. з метою отримання відомостей  щодо синів громадянки К. застосував моральний вплив та психічне катування, що полягало у направленні та притискуванні ствола невстановленої автоматичної зброї до лобної частини голови та погрозами вбивства, які потерпіла сприймала як реальну загрозу своєму життю, оскільки палець Т. знаходився на пусковому гачку невстановленої автоматичної зброї.

 

    Склад колегії: головуючий суддя – Кравчук Ю.В.

 

    Зважаючи на резонанс вказаних кримінальних проваджень, просимо представників засобів масової інформації завчасно звернутися до суду з відповідними заявами чи клопотанням про надання дозволу на проведення фото- відеозйомки у судовому засіданні.

 

    Ірпінський міський суд Київської області