flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядаються Ірпінським міським судом 14.10.2024 - 18.10.2024

15 жовтня 2024, 08:57

15 жовтня 2024 року о 10 год. 00 хвилин буде розглядатися судова справа по обвинуваченню громадян російської федерації Д., Є., О., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України, та по обвинуваченню Є. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).
Згідно зі змістом обвинувачення, перебуваючи у будинку потерпілих, громадяни російської федерації Д., Є., Є. та О. та інші невстановлені на даний час досудовим розслідуванням військовослужбовці ЗС РФ, на виконання злочинного наказу Є. для реалізації умислу скерованого на жорстоке поводження з цивільним населенням, будучи озброєними автоматичною вогнепальною зброєю зайняли та заблокували входи та виходи в будинку, чим обмежили свободу пересування потерпілих. У подальшому використовували зброю для залякування та здійснення психологічного тиску на потерпілих з метою отримання інформації про патріотично налаштованих жителів м. Буча Київської області, При цьому, до потерпілих були застосовані тортури, завдано тілесні ушкодження.

Суддя - Кухленко Д.С.

17 жовтня 2024 року о 09 годині 30 хвилин буде розглядатися справа по обвинуваченню громадянина російської федерації В. в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
Згідно зі змістом обвинувачення громадянин російської федерації В. (заступник командира по роботі з особовим складом), за попередньою змовою з іншими невстановленими військовослужбовцями з числа збройних сил російської федерації безпосередньо вчиняв жорстоке поводження з цивільним населенням у формі катування та нелюдського поводження та інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Громадянин В., усвідомлюючи відсутність підстав для нелегального ув’язнення цивільних осіб, використовував приміщення непрацюючих морозильних камер їдальні авіаційно-технічного комплексу “Антонов”, здійснював контроль за їх діяльністю шляхом визначення конкретних приміщень та кількості ув’язнених в них осіб.

Склад колегії: головуючий суддя - Кравчук Ю.В., члени колегії - Одарюк М.П., Третяк Я.М.


Зважаючи на резонанс вказаних кримінальних проваджень, просимо представників засобів масової інформації завчасно звернутися до суду з відповідними заявами чи клопотанням про надання дозволу на проведення фото- відеозйомки у судовому засіданні.

Ірпінський міський суд Київської області