flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!! Звертаємо увагу щодо територіальної юрисдикції (підсудності) ІРПІНСЬКОГО МІСЬКОГО СУДУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

27 вересня 2024, 14:44

          УВАГА!!! Звертаємо увагу щодо територіальної юрисдикції (підсудності) ІРПІНСЬКОГО МІСЬКОГО СУДУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

          У зв’язку із надходженням великої кількості позовних заяв, заяв, скарг, а також протоколів про адміністративне правопорушення та кримінальних проваджень  із порушенням визначеної підсудності Ірпінському міському суду Київської області, повідомляємо про те, що до підсудності суду не належить уся територія Бучанського району Київської області.

Так, листом від 16.03.2021 р. № 176/0/158-21 Верховний Суд України роз’яснив, що юрисдикція місцевих районних судів поширюється на територію відповідних районів, що були ліквідовані. Суди повинні продовжувати здійснювати правосуддя в межах існуючої територіальної юрисдикції до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

Доводимо до відома ВСІХ ЗАЯВНИКІВ, що територіальна юрисдикція Ірпінського міського суду Київської області охоплює наступні населені пункти: міста Ірпінь, Буча, селища Ворзель, Гостомель та Коцюбинське.

          Враховуючи зазначене вище, при скеровуванні до суду своїх заяв та проваджень, просимо враховувати діючі норми законодавства та існуючу територіальну підсудність Ірпінського міського суду Київської області, а саме: міста Ірпінь, Буча, селища Ворзель, Гостомель та Коцюбинське.