flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги представників ЗМІ та громадськості!

06 вересня 2024, 12:57

Офіс Генерального прокурора України передав до Ірпінського міського суду Київської області справу проти російського військовослужбовця, звинуваченого у жорстокому вбивстві цивільних у Бучі, а саме  сім'ї Чікмарьових та Олега Товкача.

Органом досудового розслідування обвинувачений – 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76-ої гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ, у тому, що у березні 2022 року під час окупації Бучі він розстріляв два цивільні авто, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій. Військовий відкрив по них вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2). Внаслідок розстрілу загинуло чотири людини – мати та двоє дітей, які перебували у першому авто, а також їхній сусід, який їхав у другій автівці позаду. Дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 2 ст. 438 КК України, а саме порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, поєднані з умисним вбивством.

Ухвалою колегії Ірпінського міського суду Київської області в складі головуючого судді Шестопалової Я.В., суддів Одарюк М.П. та Мерзлого Л.В. кримінальне провадження призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 18 вересня 2024 року о 09 годині 40 хвилин в приміщенні Ірпінського міського суду.

Зважаючи на резонанс цього кримінального провадження просимо представників засобів масової інформації завчасно звернутись до суду із відповідними заявами чи клопотанням про надання дозволу на проведення фото- відеозйомки у судовому засіданні.

 

Ірпінський міський суд Київської області.