flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організація роботи суду в умовах карантину

04 листопада 2021, 09:53

УВАГА!

З метою запобігання виникнення та розповсюдження особливо небезпечного вірусного захворювання серед працівників Ірпінського міського суду Київської області, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету міністрів України №1236 від 09.12.2020 року «Про встановлення карантину  та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метоґю запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби CОVID- 19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи рішення  позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25.10.2021 року:

 

З  01 листопада 2021 року до закінчення визначеного на території України карантину, пов’язаного з розповсюдженням коронавірусу CОVID- 19, або до закінчення карантину у місті Ірпені, якщо строк його дії перевищуватиме строк дії карантину на території України, встановити особливий режим роботи Ірпінського міського суду Київської області:

 

  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

 

  1. Обмежити допуск в приміщення суду та судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

 

  1. Учасники судових засідань та інші особи, які прибули до суду, повинні знаходитися у холі на першому поверсі та очікувати від працівника суду запрошення пройти до зали судових засідань або відповідного приміщення суду.   Під час проведення судового засідання забезпечити дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування однієї особи на 4 кв. метрів площі приміщення.  Заборонити самостійне, тобто не в супроводі працівника суду, переміщення відвідувачів по приміщеннях суду.

 

  1. Рекомендувати суддям зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня у справах з великою кількістю учасників процесу; при можливості здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження.

 

  1. Співробітникам судової охорони здійснювати обов'язковий температурний скринінг працівників суду і учасників судового процесу; обмежити доступ до приміщення суду громадян з явними симптомами гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу, шляхом наполегливих рекомендацій звернення до лікаря та зобов’язання користуватись захисною маскою, яка підлягає заміні кожні 2 години; проводити щоденно обеззараження у холі приміщення суду, у місці найбільшого скупчення людей, шляхом кварцування 4 рази на день по 10 хвилин.

 

  1. Рекомендувати громадянам використовувати альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, заявами, скаргами, відзивами, поясненнями, клопотаннями, тощо), а саме за допомогою поштового зв’язку, нової пошти, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти: inbox@ip.ko.court.gov.ua.(попередньо відскановані та з накладанням електронного цифрового підпису документи), а також через скриньку подачі документів при вході до будівлі суду з обов’язковою вказівкою номеру телефону та прикладанням документів на  підтвердження особи.

 

  1. Утриматися від ознайомлення з матеріалами справи. У разі нагальної потреби, ознайомлення може здійснюватися в дистанційному режимі, за наявності технічної можливості, шляхом надсилання сканкопії матеріалів справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, поданій стороною по справі; через систему електронний суд.

 

  1. Всім працівникам суду дотримуватись рекомендацій щодо реагування на COVID-19 та його профілактики:
  • Прибиральницям регулярно проводити прибирання робочих місць працівників апарату та приміщення суду: очищати підлогу, поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для дезінфекції;
  • часто обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом (не менше 20 секунд);
  • під час кашлю та чханні прикривати рот і ніс паперовою хустинкою (або користуватися захисною маскою), уникати тісного контакту з усіма, хто має явні ознаки гарячки та кашлю;
  • користуватися запасним виходом для входу та виходу до приміщення суду;
  • обмежити користування кондиціонером;
  • проводити щоденно кварцування кабінету з наступним провітрюванням;
  • судовим розпорядникам суду проводити щоденно обеззараження у залах судових засідань шляхом кварцування з наступним провітрюванням;

 

Просимо поставитись з розумінням до тимчасових профілактичних заходів та пропонуємо Вам скористатись можливістю:

  • подати заяви та процесуальні документи у такий спосіб:

 

  • поштою на адресу: вул. Мінеральна, 7, м. Ірпінь, 08202;
  • через сервіс «Електронний суд»
  • при вході до будівлі суду скористатися скринькою для заяв
  • за допомогою електронної пошти: inbox@ip.ko.court.gov.ua.(попередньо відскановані та з накладанням електронного цифрового підпису)
  • подавати звернення та отримувати роз’яснення:
  • через телефон гарячої лінії: 0800501492;
  • через телефони працівників апарату суду:

- (04597) 60-430 керівника парату, заступник керівника апарату, загальна канцелярія, діловод;

- (04597) 61-720, (04597) 62-517 помічники, секретарі судових засідань;

- (04597) 67-341 помічники, секретарі судових засідань.

 Дякуємо за розуміння. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких.

СOVID-сертифікат про вакцинацію при вході до приміщення суду не обов'язковий!