flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відеоконференція

09 жовтня 2015, 14:57

 

Нагадаємо, що 15 серпня 2012 року набрав чинності Закон«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції».

Документом встановлюється, що брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції особа зможе на підставі ухвали суду, яке суд буде виносити за клопотанням учасника процесу, або ж за власною ініціативою. У визначенні буде вказуватися суд, який повинен забезпечити участь особи в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

31 січня 2014 року в Ірпінському міському суді Київської області було встановлено конференцзв’язок з Бучанською виправною колонією № 85 та установою № 132 в смт. Коцюбинське.

На сьогоднішній день такі технології дають змогу значно заощадити кошти на транспортування в судове засідання осіб, які тримаються під вартою, а також суттєво скорочують строки розгляду кримінальних справ.

В такому режимі проводяться не лише судові засідання, а й окремі процесуальні дії.

         Через відеоконференцзв’язок було проведено судове засідання з підсудними, які утримувалися в СІЗО №13 м. Києва продовження терміну їх утримання під вартою, тощо.