flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У працівників Ірпінського міського суду Київської області виявлено COVID-19, у зв’язку з чим введено суворі карантинні обмеження

20 листопада 2020, 08:51

У зв’язку із виявленням підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 серед працівників Ірпінського міського суду Київської області, з метою запобігання розповсюдження особливо небезпечного вірусного захворювання серед працівників та відвідувачів Ірпінського міського суду Київської області від масового поширення вірусної інфекції, керуючись статтею 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положенням про збори суддів Ірпінського міського суду Київської області, запроваджено особливий режим роботи Ірпінського міського суду Київської області, який полягає в наступному:

1.На період з 19 листопада 2020 року по 04 грудня 2020 року всі справи в порядку кримінального, цивільного, адміністративного судочинства та справи з розгляду адміністративних правопорушень знімаються з розгляду, крім: кримінальних справ (проваджень), де обвинувачений перебуває під вартою та невідкладних слідчих дій; цивільних справ в порядку спрощеного провадження за наявності заяв учасників справи про розгляд справи без їх участі, заочного розгляду справ та за заявами учасників процесу про розгляд справ у їх відсутність; справ про адміністративні правопорушення, які підлягають розгляду у день надходження, а також у випадку надходження клопотань особи, щодо якої складено протокол про адміністративні правопорушення, про розгляд справи за її відсутності; справ про адміністративні правопорушення, в яких учасники процесу повідомлені належним чином, а у разі відкладення розгляду справи, закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.
2.Учасники судового процесу, які прибули до Ірпінського міського суду Київської області можуть пройти до приміщення суду у супроводі працівника суду лише для участі у судовому засіданні, ознайомлення з матеріалами справи, за наявності захисної маски та без наявних ознак респіраторних захворювань. Заборонити самостійне переміщення учасників судового процесу по суду для участі в розгляді справ.
3.Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду (головою суду та керівником апарату).
4.Рекомендовано учасникам судового процесу використання альтернативних шляхів звернення до суду з позовними заявами, заявами, скаргами, відзивами, поясненнями, клопотаннями, тощо), а саме за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти: inbox@ip.ko.court.gov.ua. (попередньо відскановані та з накладанням електронного цифрового підпису документи), а також через скриньку подачі документів при вході до будівлі суду з обов’язковою вказівкою номеру телефону та прикладанням підтверджуючих особу документів;
5.Утримуватися від ознайомлення з матеріалами справи. У разі нагальної потреби, ознайомлення може здійснюватися в дистанційному режимі, за наявності технічної можливості, шляхом надсилання сканкопії матеріалів справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, поданій стороною по справі; через систему електронний суд.
6.У разі нагальної потреби видача процесуальних рішень відбуватиметься працівниками канцелярій суду за наявності відповідної заяви, направленої на електронну адресу суду  inbox@ip.ko.court.gov.ua, поштову адресу суду із зазначенням зворотніх засобів зв’язку (мобільний телефон, електронна адреса) .
7.Встановити наступні години видачі процесуальних документів для канцелярій та архіву суду:  середа з 14-00 год. до 17-00 год.; п’ятниця з 08-00 год. до 13-00 год. Протягом вказаного робочого часу співробітникам служби судової охорони допускати по одній особі в хол приміщення суду для видачі процесуального рішення працівником апарату суду.
7.Співробітникам судової охорони здійснювати обов'язковий температурний скринінг працівників суду і учасників судового процесу; не допускати до приміщення суду громадян без захисної маски або з явними ознаками вірусних захворювань (підвищена температура тіла, кашель, блідість обличчя, почервоніння очей, ) незалежно від їхнього процесуального статусу.
8.В період з 19.11.2020 року по 04.12.2020 року обмежити проведення відео конференцій у приміщенні суду у зв’язку із підозрою захворювання на COVID-19 головного спеціаліста Ірпінського міського суду Київської області, який є відповідальною особою за проведення відео конференцій з іншими судами за участі сторін по справах.