flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення по справі № 367/4273/20 по обвинуваченню Матюшинець Валентини Петрівни

30 листопада 2022, 16:35

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває справа № 367/4273/20 по обвинуваченню Матюшинець Валентини Петрівни у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 КК України.

Підготовче судове засідання по вказаній справі відбудеться  в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області 08 грудня 2022 року о 11 год. 00 хв.

Під час судового провадження в будь-якій інстанції потерпілий має право: 1) бути завчасно поінформованим про час і місце судового розгляду; 2) брати участь у судовому провадженні; 3) брати участь у безпосередній перевірці доказів; 4) підтримувати обвинувачення в суді у випадку відмови прокурора від підтримання державного обвинувачення; 5) висловлювати свою думку під час вирішення питання про призначення покарання обвинуваченому, а також висловлювати свою думку при вирішенні питання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру; 6) знайомитися з судовими рішеннями, журналом судового засідання і технічним записом кримінального провадження в суді; 7) оскаржувати судові рішення в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 314 КПК України,  підготовче судове засідання відбувається за участю обвинуваченого (крім випадків, коли здійснювалося спеціальне досудове розслідування), прокурора, захисника, потерпілого, його представника та законного представника, цивільного позивача, його представника та законного представника, цивільного відповідача та його представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, згідно з правилами, передбаченими цим Кодексом для судового розгляду. Після виконання вимог, передбачених статтями 342-345 цього Кодексу, головуючий з’ясовує в учасників судового провадження їх думку щодо можливості призначення судового розгляду.

Одночасно, враховуючи велику кількість потерпілих по вказаній справі, суд роз’яснює потерпілим право подати до суду заяву/клопотання про розгляд справи у їх відсутність, в якій вони можуть висловити думку щодо можливості призначення справи до судового розгляду